Alla inlägg under november 2010
Elinas rispuffgodis
1burk jordnötssmör
4dl sirap
2dl socker
sjud 3min, blanda sen i
15dl rispuffar
häll på bakplåtspapper
smält sedan över
1½ blockchoklad
skär i bitar.
Kola
3msk margarin
3msk sirap
3msk mjölk
3msk socker
1msk kakao
Koka allt i en kastrull.
Häll upp, låt svalna
Daim
4tsk kakao
4msk mjöl
4msk ljussirap
2dl socker
100gr smält smör
1dl hackad mandel
Koka allt i 2min. Slå upp smeten på bakplåtspapper, bred ut. Låt svalna, skär i bitar. Smält 1st kaka ljus chocklad, doppa bitarna med hjälp av en gaffel.
mammas knäckflarn ca23st 175* ca 10min 2:a fasen uppifrån
3dl små havregryn 6dl
2dl socker 4dl
½dl ljussirap 1dl
150gr smält smör 300gr
½dl grädde/mjölk 1dl
1½dl vetemjöl 3dl
½tsk bakpulver 1tsk
Smällt margarinet i en stor kastrull och vispa sedan ned de andra ingredienserna. Klicka ut smeten med tesked på plåtarna 9st på varje plåt.
Fyllning: vispas med elvisp
3msk smör 6msk
1dl florsocker 2dl
1tsk vaniljsocker 2tsk
2tsk kakao 4tsk
1 äggula 2st
Ja då var man hemma från kvällens pyssel. frågan är bara om det kan kallas pyssel när jag varit där i ca tre timmar bara gjort något som skulle gått på 10min hemma :-) men åhh så roligt det är att komma iväg och snacka lite skit med tjejerna :-P och min recept bok blir väl färdig förr eller senare ändå, alla kak recept är inklistrade iaf så det är bara maten kvar..och fin blir den med. :-)
Hallon gömmor 200*
10-15min i mitten av ugnen
250gr margarin
1½dl socker
1½tsk bakpulver
4½dl vetemjöl
1dl vaniljsåspulver
Hallonsylt
Rör samman allt till en smulig massa.
Fyll det i 25st bullformar.
Gör en fördjupning och lägg i sylten.
Kolatårta 175* Max 35-40min
2 ägg
3dl socker
1tsk vanilj
3-4msk kakao
½tsk salt
100gr smält smör
½tsk bakpulver
1½dl vetemjöl
vispa ägg och socker vitt och pösigt. rör i kakao och salt.tillsätt smält smör blanda i mjöl och bakpulver. häll smeten i en smörad och bröad sockerkaksform. låt kakan vila i formen efter gräddningen. servera med vispad grädde.
Farmor Ragnhilds tårta 175* 20-25min
Dubbelsats blir en hel ugnsplåt.
2 äggulor - spara vitorna
1dl socker
1½dl vetemjöl
1dl mjölk
125gr margarin (mört)
2tsk bakpulver
- Vispa gulor och socker, rör i resten och bred ut i
långpanna på smörpapper.
- Vispa 2 äggvitor och 1, 3/4 dl socker, vispas till ett
hårt skum. Ha i 1tsk vanilj, vispa så att smeten
blir seg. Bred över smeten i långpannan.
- Grädda på första fasen nedifrån.
- Låt kallna, dela mitt i tu, lägg grädde på ena
halvan lyft över den andra.
Och så här kan man se ut när man får smaka smeten :-)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 |
27 | 28 |
|||
29 |
30 | ||||||||
|